Dit zijn de 6 leukste allergievriendelijke restaurants in Amsterdam

Allergievriendelijk in Amsterdam

Dit zijn de 6 leukste allergievriendelijke restaurants in Amsterdam

In Amsterdam heb je ontzettend veel keus wat betreft restaurants en uiteten gaan. Maar waar kun je nu allergievriendelijk eten? Want je wilt natuurlijk lekker kunnen eten, maar ook onbezorgd. Niet hoeven nadenken of alles wel goed gaat en of je er ziek van gaat worden. Oké oké, dat doe je waarschijnlijk toch wel. Ik in ieder geval wel. Maar het is natuurlijk een stuk makkelijker als je weet dat hier mensen gegeten hebben met goede ervaringen.

Daarom vind je hieronder de 6 leukste allergievriendelijke restaurants in Amsterdam.

Allergievriendelijk in Amsterdam

1. Wilde Zwijnen

Wilde Zwijnen haalt inspiratie uit de Hollandse keuken en werkt enkel met producten uit de streek en het seizoen. Hierdoor wisselt de kaart regelmatig. Anders dan de naam Wilde Zwijnen doet vermoeden serveren ze naast vlees ook vis- en vegetarische gerechten.

Lees de recensie van Sascha hier, zij heeft hier fodmap proof gegeten.

2. Loulou Pizzabar

Loulou Pizzabar heeft speciale ruimte waar glutenvrije pizza’s worden geprepareerd. De glutenvrije pizza’s worden afgebakken in een aparte oven. Door een combinatie van diverse glutenvrije meelsoorten heb je het gevoel dat je een gewone pizza eet.

Lees hier de recensie van Amra, die hier glutenvrij heeft gegeten.

3. Restaurant Rancho

Restaurant Rancho is een Argentijns steakhouse waar je verschillende gerechten kunt eten. Het gaat er voornamelijk om het vlees maar je hebt er ook verschillende vis gerechten en er is zelfs vegetarische mogelijkheid. Hier wordt goed rekening gehouden met allergieën en intoleranties. Ze hebben standaard een allergenenkaart die ze er graag voor je bij pakken.

Je kunt hier de recensie van Ilona lezen, die  hier koemelk- en lactosevrij heeft gegeten.

4. Cafe Piazza

‘Een Italiaans restaurant in het centrum van Amsterdam. Ze hebben een glutenvrije menukaart met heel veel keuze. Ik had van te voren niet gebeld, je kunt hier spontaan langs gaan want ze zijn altijd voorbereid op mensen die glutenvrij eten. Ze hebben er salades, pasta’s, vlees & vis en nagerechten glutenvrij.’

Een goede recensie en een aanrader als je lekker glutenvrij Italiaans wilt eten. Weten waar je dit restaurant kunt vinden? Klik hier.

Green tagliatelle

5. De Pannenkoekenboot

Wanneer je voedselallergieën hebt en/of intoleranties zijn er nou eenmaal dingen die je niet vaak meer eet. Gewoonweg omdat er geen alternatief is of omdat het alternatief lang niet zo lekker is. Gelukkig kun je bij De Pannenkoekenboot heerlijke glutenvrije pannenkoeken eten. En neem je zelf je beslag mee dan kun je altijd allergievrij pannenkoeken eten! Dus ook wanneer je geen ei mag of bijvoorbeeld melk en lactose. Flans thuis je beslag in elkaar en je kunt toch gezellig uiteten gaan.

Lees de recensie van Maryse met coeliakie hier.

6. La Viña Experience

Het restaurant heeft een Spaanse & Mediterrane keuken. La Viña staat voor liefde en passie voor het product. De chef probeert zoveel mogelijk verse producten te gebruiken en deze op natuurlijke wijze te bereiden. Samen met de fantastische wijnkaart en de ervaren sommelier ontstaat er een complete Wine & Dine experience.

Een aantal van onze gerechten zijn glutenvrij. Ook met andere allergieën of dieet wensen houdt onze chef graag rekening. Vraag in ons restaurant naar de glutenvrije gerechten. Uiteraard gaat dit alles niet ten koste van de smaak. Geniet dus van lekker glutenvrij!

La Viña is aangesloten bij Horeca Alliantie Glutenvrij van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Lees de recensie van Maryse hier.

Waar ben je in geïnteresseerd? Ontdek de leukste allergievriendelijke restaurants