Glutenvrij met Marleen Trompenaars

De website Smaakvol Glutenvrij is een naslagwerk voor anderen

Smaakvol Glutenvrij

In oktober 2016 kreeg Marleen Trompenaars de diagnose coeliakie. Deze diagnose kwam redelijk uit het niets, waardoor het best wel even lastig was om hier mee om te gaan. Daarom besloot zij om in december 2016 te starten met haar blog Smaakvol Glutenvrij. Deze blog diende op dat moment vooral als naslagwerk voor haarzelf. Zo stond (en staat er nog steeds) informatie op over het lezen van etiketten. De eerste paar keer boodschappen doen is, zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten, best lastig net na de diagnose. Met behulp van haar site werd dit telkens een klein beetje aangenamer.

‘Een naslagwerk voor anderen’

Haar blog is in redelijke korte tijd flink gegroeid en dient nu niet meer als naslagwerk voor haarzelf, maar vooral voor anderen. Ze vindt het erg fijn dat ze andere mensen met coeliakie kan helpen met haar blog. Of je nu pas net de diagnose hebt gekregen of al enkele jaren geleden de diagnose hebt gekregen, er staat genoeg interessante informatie op haar blog.

Zo deelt ze op haar blog diverse glutenvrije recepten, praktische tips en haar ervaringen omtrent dagjes uit, vakanties, restaurant en producten worden ook uitgebreid gedeeld.

‘Glutenvrije kaart’

Via Google Maps houdt ze een ‘’glutenvrije kaart’’ bij. Op deze kaart geeft ze precies aan welke glutenvrije restaurants zij is tegengekomen bij bijvoorbeeld het voorbereiden van vakanties, of waar zij zelf daadwerkelijk glutenvrij heeft gegeten. Het is ook mogelijk voor anderen om aanvullingen te geven op deze kaart. Op deze manier wordt deze kaart steeds groter en zullen er steeds meer mensen geholpen zijn met deze kaart.

‘Glutenvrij in Noord-Brabant’

Daarnaast zet zij zich ook in voor glutenvrij in Noord-Brabant. Zij is namelijk gestart met de Facebook groep ‘’Glutenvrije vrienden, hotspots en meer in Noord-Brabant!’’ In deze groep is iedereen vrij om zijn/haar glutenvrije plekjes uit Noord-Brabant te delen met elkaar. Erg makkelijk als je naar iets specifieks op zoek bent! De doelgroep is op deze manier namelijk erg specifiek: Noord-Brabant. Laatst hebben er ook een aantal mensen met elkaar afgesproken voor een heerlijke glutenvrije high tea, uiteraard ook in Noord-Brabant! De interesse om met elkaar af te spreken was erg groot. De kans is daarom dus ook groot dat er op korte termijn weer een keer iets afgesproken zal worden om elkaar te ontmoeten, onder het genot van een lekker glutenvrij hapje en een drankje.

Je kunt haar verder ook volgen op Instagram en Facebook.

Waar ben je in geïnteresseerd? Ontdek de leukste allergievriendelijke restaurants